Ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις στην Αλμωπία

Γεμάτο όμορφες εκδηλώσεις αναμένετε το ερχόμενο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη της περιοχής να γνωρίσει καλύτερα τον Δήμο Αλμωπίας και να μυηθεί σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Παράδοση, ήθη και έθιμα ζωντανεύουν στην μαγική περιοχή της Αλμωπίας. Αλμωπία Παρασκευή 28η Οκτωβρίου 2016. Ο Μ.Χ.Σ. «Οι Πρόμαχοι» θα πραγματοποιήσει […]

Γεμάτο όμορφες εκδηλώσεις αναμένετε το ερχόμενο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη της περιοχής να γνωρίσει καλύτερα τον Δήμο Αλμωπίας και να μυηθεί σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Παράδοση, ήθη και έθιμα ζωντανεύουν στην μαγική περιοχή της Αλμωπίας. Αλμωπία

Παρασκευή 28η Οκτωβρίου 2016.
Ο Μ.Χ.Σ. «Οι Πρόμαχοι» θα πραγματοποιήσει χορευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου του χωριού, τον Άγιο Δημήτριο και της Επετείου του «ΟΧΙ». Ο Σύλλογος προσκαλεί όλο τον κόσμο, την Παρασκευή μετά την λήξη της παρέλασης στην κεντρική πλατεία του χωριού. Παραδοσιακές ορχήστρες και παραδοσιακά χορευτικά τμήματα θα δίνουν τον τόνο.
Πρόμαχοι Αλμωπίας
Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγ. Ιλαρίων.
%ce%b9%ce%bb%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%89%ce%bd
 Σάββατο 29η Οκτωβρίου 2016.

Γιορτή Κάστανου διοργανώνει στην Όρμα ο σύλλογος νέων και οι κάτοικοι του χωριού, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 19:00 στην πλατεία του χωριού.

Άφθονα κάστανα, τσίπουρο και κρασί θα διατίθεται στους επισκέπτες που θα βρεθούν στο όμορφο χωριό του δήμου Αλμωπίας, για να συμμετέχουν από κοντά στην γιορτή που καθιερώθηκε εδώ και χρόνια με το τέλος της συγκομιδής του κάστανου. Περισσότερα εδώ.

Κυριακή 30η Οκτωβρίου 2016.

9η Γιορτη Τσιπουρου ΙΔΑΣ. Διοργανώνεται από τον Μ.Π. .Σ Ίων Δραγούμης στο Παραδοσιακό Αποστακτήριο της Οικογένειας Νιβουρλή υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμωπίας. Στο παραδοσιακό γλέντι ο επισκέπτης θα δοκιμάσει τοπικά εδέσματα, τσίπουρο και κρασί. Ακόμα θα υπάρχει έκθεση με τοπικά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα: Μ.Σ. Γαρεφείου (χοροί Θράκης), Αλησμόνητες Πατρίδες Αλμωπίας (χοροί Μικράς Ασίας), Σύλλογος Γυναικών Όρμας (χοροί Μακεδονίας), Μ.Σ. Ίδας Ίων Δραγούμης (χοροί Μακεδονίας). Ορχήστρα:ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ, Ποντιακό Πρόγραμμα: Διογένης.

Γιορτή Τσίπουρου Ίδας

Ξενοδοχεία Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας Λουτράκι Πέλλα