4ος Ιαματικός Ημιμαραθώνιος Λουτρών Πόζαρ

4ος   Ιαματικός Ημιμαραθώνιος Λουτρών Λουτρακίου (Πόζαρ) Αλμωπίας. Ημιμαραθώνιος Λουτρά Πόζαρ Ο αθλητικός σύλλογος «Παύλος Μελάς» , μαζί με την Α.Ε. Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας και τοπικούς φορείς διοργανώνουν : Αγώνα  βουνού 10 χλμ. , Ημιμαραθώνιος Λουτρά Πόζαρ Δυναμικό βάδην 4 χλμ. και  1000μ. για παιδιά δημοτικού στο φαράγγι των λουτρών, Αγώνες δρόμου 21 χλμ. και Ημιμαραθώνιος Λουτρά Πόζαρ […]

4ος   Ιαματικός Ημιμαραθώνιος Λουτρών Λουτρακίου (Πόζαρ) Αλμωπίας. Ημιμαραθώνιος Λουτρά Πόζαρ

Ο αθλητικός σύλλογος «Παύλος Μελάς» , μαζί με την Α.Ε. Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας και τοπικούς φορείς διοργανώνουν :

 1. Αγώνα  βουνού 10 χλμ. , Ημιμαραθώνιος Λουτρά Πόζαρ

 2. Δυναμικό βάδην 4 χλμ. και  1000μ. για παιδιά δημοτικού στο φαράγγι των λουτρών,

 3. Αγώνες δρόμου 21 χλμ. και Ημιμαραθώνιος Λουτρά Πόζαρ

 4. Αγώνα 5 χλμ. στα Λουτρά Λουτρακίου Πόζαρ.

Η περιοχή που ανήκουν τα διάσημα Λουτρά Πόζαρ  βρίσκεται στο    Δήμο Αλμωπίας του Νομού Πέλλας 13χλμ. από την Αριδαία, 30χλμ. από την Έδεσσα και 110 χλμ. από την Θεσσαλονίκη . Το θαυμάσιας ομορφιάς τοπίο με τους καταρράκτες , τα σπήλαια, τα φαράγγια, τα μονοπάτια και τα ιαματικά νερά των 37ο C ,σε συνδυασμό με τα υπερσύγχρονα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης .

Ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων :

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου: Ημιμαραθώνιος Λουτρά Πόζαρ

 • αγώνας βουνού 10 χλμ.  και  ώρα 15:00 μ.μ

 • δυναμικό βάδην 4 χλμ.  και  ώρα 15.15 μ.μ

 • 1000μ. για τα παιδιά  του δημοτικού και ώρα15.05 μ.μ.                               

  Εκκίνηση και τερματισμός στην εξωτερική πισίνα των λουτρών (αναψυκτήριο).           

Κυριακή 4 ΔεκεμβρίουΗμιμαραθώνιος Λουτρά Πόζαρ

 • αγώνας δρόμου  21 χλμ.  και  ώρα 11:00 π.μ

 • αγώνας δρόμου 5 χλμ  και  ώρα  11.15 π.μ.                               

  Εκκίνηση και τερματισμός στην είσοδο των λουτρών  (Αλεξάνδρειο Υδροθεραπευτήριο)               

Δικαίωμα συμμετοχής:

Για την συμμετοχή στον αγώνα βουνού 10 χλμ. και στον αγώνα δρόμου 21 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί το 18ο  έτος της ηλικίας.

Για τη συμμετοχή στο δυναμικό βάδην 4 χλμ. και στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί το 12Ο  έτος της ηλικίας.

Ο αγώνας 1000 μέτρων θα είναι για παιδιά δημοτικού.

Παραλαβή αριθμών :

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου  και  Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

Οι δρομείς των 10 χλμ. , 4 χλμ. βουνού  και 1000μ. θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την Παρασκευή  από τις 19.00 μ.μ. έως 21.00 μ.μ. και  το Σάββατο  από 13.00 μ.μ. έως 14.30 μ.μ, από τη γραμματεία που θα λειτουργεί μέσα στο ξενοδοχείο των λουτρών, απέναντι από το Αλεξάνδρειο υδροθεραπευτήριο.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου  και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Οι δρομείς των 21 χλμ. και των 5 χλμ. δρόμου θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους το Σάββατο από τις 18.00 μ.μ. έως 20.00μ.μ. και την Κυριακή από 9.30 π.μ. έως 10.30 π.μ. από τη γραμματεία που θα λειτουργεί μέσα ξενοδοχείο  τον λουτρών , απέναντι από  το Αλεξάνδρειο υδροθεραπευτήριο.

Οι συμμετέχοντες  των 10χλμ. και των 21 χλμ . θα παραλάβουν εκτός του αριθμού  συμμετοχής και ένα τεχνικό μπλουζάκι  μαζί με ένα buff       (αθλητικό σκουφάκι).

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου  και ώρα 19.00 μ.μ έως 21.00 μ.μ  θα πραγματοποιηθεί  πίτα πάρτι στο αναψυκτήριο της εξωτερικής πισίνας.

Έπαθλα και απονομές :

Στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων θα δοθούν T-Shirt της διοργάνωσης και μετάλλια.                               

Κύπελλα θα απονεμηθούν μετά το τέλος των αγώνων στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες κάθε αγώνα. Αναλυτικά στα 10 χλμ. και στα 21 χλμ. θα υπάρχουν κατηγορίες ανδρών και γυναικών, ενώ στον αγώνα 5 χλμ. θα υπάρχουν οι κατηγορίες ανδρών, γυναικών, εφήβων και νεανίδων. Στα 1000μ. θα βραβευτούν τα τρία πρώτα κορίτσια και τα τρία πρώτα αγόρια.

Υγειονομική κάλυψη:

Γιατρός θα υπάρχει στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού για οποιαδήποτε ανάγκη και οι εθελοντές της ΕΔΟΜΑΚ θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Όχημα θα επιβιβάζει τους δρομείς που δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και θα τους μεταφέρει στον τερματισμό.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή μετά από την παραπάνω ημερομηνία θα συμμετάσχουν χωρίς αριθμό και χρονομέτρηση και δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα στα προαναφερόμενα.
                              

Το κόστος συμμετοχής

 • στα 10 χλμ. βουνού και στα 21 χλμ. δρόμου θα είναι 15 ευρώ ,

 • στα 5 χλμ. δρόμου και στα 4 χλμ. δυναμικού βάδην θα είναι 5 ευρώ,

 • στα 1000 μέτρα. για τα παιδιά θα είναι 3 ευρώ.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» της ΔΗΚΕΑ του Δήμου Αλμωπίας.

Τρόποι Πληρωμής:

Με κατάθεση :

 • στην  Εθνική Τράπεζα Ελλάδος στον τραπεζικό λογαριασμό  με IBAN

  GR 8601104730000047361311070    ΤΥΠΟΥ ΠΑΥΛΟΣ  και

 • στην  EUROBANK  στον τραπεζικό λογαριασμό με  IBAN

  GR 6402604590000940200114795   ΤΥΠΟΥ ΠΑΥΛΟΣ

έως και τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016.

ΠΡΟΣΟΧΗ:                                                                                             

 Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να

 1. πραγματοποιηθεί η πληρωμή του αντίστοιχου αντιτίμου

 2. στο δελτίο κατάθεσης θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο σας στην αιτιολογία και στην περίπτωση  των ομαδικών συμμετοχών  θα αναγράφονται στην αιτιολογία τα ονοματεπώνυμα όλων αναλυτικά

3. αποστολή των αποδεικτικών κατάθεσης  στo email :

                         pavlostipos@gmail.com

Περιγραφή διαδρομών :

Ο αγώνας 10 χλμ. βουνού ξεκινάει από την εξωτερική  πισινά  των Λουτρών. Η διαδρομή ακολουθεί μια ανηφορική πορεία 2 χλμ. με μέτρια κλίση μέσα από μονοπάτι, συνεχίζει στο χωματόδρομο που πάει για το Μαύρο Δάσος και φτάνοντας στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό στρίβει αριστερά, ακολουθεί κυκλική πορεία και επιστρέφει στο χωματόδρομο,  στο μονοπάτι που οδηγεί και πάλι πίσω στα Λουτρά. Μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στο δάσος διπλά στα ζεστά ιαματικά νερά.

Τα 4 χλμ. δυναμικού βάδην θα γίνουν μέσα στο φαράγγι των Λουτρών, δίπλα στο ποτάμι και σε πανέμορφους καταρράκτες.

Τα 1000 μετρά για τα παιδιά θα γίνουν στο φαράγγι των λουτρών.

Ο αγώνας των 21 χλμ. δρόμου διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου σε άσφαλτο και χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Ξεκινάει από τα λουτρά Πόζαρ που είναι σε 350 μετρά υψόμετρο και ακολουθεί τον δρόμο προς Αριδαία. Φτάνοντας στο χωριό Λουτράκι πάει αριστερά στο χωριό Λυκόστομο, από εκεί στο χωριό Πιπεριά και γυρίζει στα λουτρά Πόζαρ ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο Αριδαίας – Λουτρών.

Ο αγώνας των 5 χλμ. Δρόμου θα έχει αφετηρία την είσοδο των Λουτρών, ακολουθώντας τον αυτοκινητόδρομο που φτάνει στο χωριό Λουτράκι και κάνοντας αναστροφή επιστρέφει στα Λουτρά. Είναι μια διαδρομή με ελαφριά κατηφόρα στο πρώτο μισό και ελαφριά ανηφόρα στην επιστροφή.

 Τροφοδοσία :

Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας κάθε 3 χιλιόμετρα περίπου με νερό, ισοτονικά, μπανάνες και ξηρούς καρπούς . Επίσης θα υπάρχει πλούσιος μπουφές με χυμούς, διάφορα εδέσματα και αρτοσκευάσματα  από το τμήμα αρτοζαχαροπλαστικής  του  ΙΕΚ Αριδαίας και προφιτερόλ από τα ζαχαροπλαστεία  ΖΙΛΗ μετά τον τερματισμό.

Εθελοντισμός :

Στα πλαίσια των αγώνων θα χρειαστούμε τη πολύτιμη βοήθεια σας. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετέχει αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο του βοηθώντας τους δρομείς και τα παιδάκια να ολοκληρώσουν με επιτυχία το στόχο τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλ. 6947070702  Τύπος Παύλος, 6937338710 Δημπάρη Βένη  και στο blog: http://dromoikerasiou.blogspot.gr/

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα ξενοδοχεία της περιοχής θα προσφέρουν ειδικές τιμές για τα δίκλινα δωμάτια στους συμμετάσχοντες.

Για όσους δρομείς έρθουν με το Κ.Τ.Ε.Λ. στην Αριδαία τις ημέρες των αγώνων θα υπάρχει δωρεάν λεωφορείο για τη μεταφορά τους στα Λουτρά.

Για την μεταφορά των αθλητών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη η διοργάνωση θα ναυλώσει λεωφορείο όπου η τιμή του εισιτηρίου θα προσαρμοστεί ανάλογα με τη συμμετοχή των ατόμων.

 Ελατέ να τρέξετε, να περπατήσετε , να διασκεδάσετε, να αναζωογονηθείτε, να χαλαρώσετε και να χαρείτε την υπέροχη φύση των Λουτρών.

Link για δηλώσεις συμμετοχής και συμπλήρωσης των απαραίτητων  στοιχείων  στη φόρμα:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ

Oι βεβαιώσεις συμμετοχής του αγώνα για όλους τους τερματίζοντες θα μπορούν να ληφθούν  στο  http://dromoikerasiou.blogspot.gr/

Βίντεο  Ιαματικού  Hμιμαραθωνίου:

πηγή: runningnews.gr

Ημιμαραθώνιος Λουτρά Πόζαρ