Το Μαύρο Δάσος στην Όρμα

Το Μαύρο δάσος της Όρμας βρίσκεται μόλις 1,5 χιλιόμετρα μακριά από τα Λουτρά Πόζαρ. Πρόκειται για μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς, για ένα δάσος προστατευόμενο όπου οι έλεγχοι είναι συχνοί. Μαύρο Δάσος όμως γιατι; Είναι τόσο πυκνό που οι αχτίδες του ήλιου δε φτάνουν στο έδαφος. Τα δέντρα είναι τόσο ψηλά που σκεπάζουν τον Ουρανό. […]

Το Μαύρο δάσος της Όρμας βρίσκεται μόλις 1,5 χιλιόμετρα μακριά από τα Λουτρά Πόζαρ. Πρόκειται για μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς, για ένα δάσος προστατευόμενο όπου οι έλεγχοι είναι συχνοί.

Μαύρο Δάσος όμως γιατι; Είναι τόσο πυκνό που οι αχτίδες του ήλιου δε φτάνουν στο έδαφος. Τα δέντρα είναι τόσο ψηλά που σκεπάζουν τον Ουρανό.

Λέγεται πώς ο Μέγας Αλέξανδρος εφοδιάζε τον στρατό του με Σάρισες που κατασκευάζονταν με ξύλο από το Μαύρο Δάσος, αφού πρώτα βράζονταν στα Λουτρά Πόζαρ για να γίνουν πιο ανθεκτικές. Περισσότερα για την ιστορία της περιοχής εδώ.

Υπάρχουν αρκετά φυλάκια του δασαρχείου και μερικά εγκαταλελειμμένα φυλάκια του στρατού. Το δάσος διασχίζουν ποτάμια με παγωμένο νερό από τα χιόνια του Καϊμακτσαλάν που λιώνουν. Το δάσος ξεκινά στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν και συνεχίζει γεμίζοντας πολλά μονοπάτια και διαδρομές.

Μαύρο Δάσος στην Όρμα Λουτρά Πόζαρ ξενοδοχεία

Η περιοχή ανηφορίζοντας προς το βουνό είναι γεμάτη από φαράγγια, χαράδρες και υπόγεια ρεύματα. Θα συναντήσετε πολλούς φυσικούς καταρράκτες αλλά και υδροηλεκτρικούς σταθμούς που εκμεταλλεύονται την ορμή των νερών.

Πρωτομαγιά στο Μαύρο Δάσος

Πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα είναι ο ιδανικός προορισμός την Πρωτομαγιά. Παρέες παίρνουν τη θέση τους κάτω από τη σκιά των δέντρων και με σεβασμό προς το περιβάλον απολαμβάνουν φαγητό και μουσική. Νερό δε θα χρειαστείτε!! Το ποτάμι είναι τόσο καθαρό που θα απολαύσετε τη δροσιά του. Εκεί θα παγώσετε και τα αναψυκτικά σας.

Βρείτε το κατάλυμα που σας ταιριάζει εδώ:

http://www.loutrapozar.gr/listing-category/lodging-2/

και τις καλύτερες ταβέρνες της περιοχής εδώ:

http://www.loutrapozar.gr/listing-category/food-2/

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το blog http://promahi-nea.blogspot.gr αλλά και από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αριδαίας.